divendres, 28 de novembre del 2008

ENDEVINA, ENDEVINALLA.




En tres punts de l'escola hem col·locat unes misterioses endevinalles.


Si vols donar la solució a l'enigma, pica baix on fica comentaris, escriu la solució, el teu nom i curs. A veure si l'encertes!!!


El divendres de la propera setmana apareixerà la solució en l'escola i en este blog.


NOTA: La solució de l'endevinalla serà la mascota de la Campanya del Medi Ambient en el centre.

dimecres, 19 de novembre del 2008

QUÈ POSEM AL CONTENIDOR GROC?





Als contenidors grocs podem llegir que són per a dipositar envasos lleugers, a saber: bricks, llandes i envasos de plàstic. Però hi ha molts dubtes. Resulta que també podem dipositar paper d'alumini (que no es pot reciclar), aerosols i d'altres coses que puguen ser considerades envasos lleugers. Quan vam visitar l'ecoparc i la planta de classificació d'envasos, ens van explicar la quantitat de problemes que els causen els objectes que llancem a estos contenidors de forma incorrecta. En la foto es poden observar a la part dreta, cintes que pengen. Es tracta de cintes de cassette o vídeo, que alguns ciutadans no saben on dipositar i acaben allí. Estes cintes s'enredren en les cintes transportadores i són causa d'avaries en el sistema. Cal informar-se. Us recomane la lectura d'un article que apareix avui en el diari "Público" on es parla sobre el tema.
Amb les altres dues fotos volem demostrar que SEPARAR EL PLÀSTIC ÉS NECESSARI. Circula una "llegenda urbana" que diu que no serveix de res separar els envasos perquè després acaben tots junts a l'abocador. En la visita a la planta de classificació d'envasos van veure com separaven les llandes i els diferents tipus de plàstics que després serviran per a fabricar bicicletes o d'altres envasos, respectivament. Mireu les bales preparades per al seu transport a les plantes de reciclatge.

diumenge, 16 de novembre del 2008

ANAR AL TREBALL EN BICI

Els mestres de la nostra escola venen la majoria a peu. Però tenim tres companys que s'han animat a usar la bici. Els que utilitzen el BiciCas venen en tren des de València. Agafen les bicis de l'Ajuntament en l'estació de tren i les deixen en la Plaça de la Llibertat (a 3 minuts del cole). Les companyes que estan fotografiades en l'escola, porten la seua bici pròpia. Com encara no tenim al centre aparcament per a bicicletes, no ho tenen molt fàcil per a guardar-la. Seria aquest un bon moment per a demanar que posaren un aparcament per a bicicletes dins del recinte escolar?
Gràcies, companys, pel vostre exemple d'utilització del transport sostenible i saludable!

dijous, 6 de novembre del 2008

POSA'M LES PILES!


Des de finals del curs passat tenim en la porta de l'escola un contenidor de piles. Com ja tots sabeu, les piles no podem dipositar-les amb la resta de deixalles perquè tenen metalls pesats com el cadmi, mercuri o el plom que podríen contaminar el terra o les aigües subterrànies. Hi ha algunes empreses que reciclen les piles, però és un procés costós. Per això es recomana utilitzar les piles recarregables, la qual cosa contribueix, de manera notable, a la reducció de residus.
De moment, a classe, hem fet este graciòs contenidor de piles. Vam folrar una caixa de cartró que va portar un alumne de l'empresa del seu pare. Us agrada?

diumenge, 2 de novembre del 2008

DESERTIFICACIÓ


Els científics i els polítics no es posen d'acord. Sembla que ja està "passat de moda" parlar de canvi climàtic i es parla de que eren missatges alarmistes els que hem estat sentit des de fa uns anys.
Com a ciutadans podem estar ben segurs d'una cosa: Treballar per la sostenibilitat a soles ens reportarà beneficis a tots.
Crec que a ningú li agrada el paisatge desèrtic de Xina que encapçala aquest article.

ART I ESCULTURES



La primera entrada del blog per a aquest curs vol mirar al món de l'art. Amb imaginació i un material molt senzill (rotllos de paper higiènic, paper de seda i gomets) els xiquets han creat aquestes interessants escultures.
Esperem conservar la imaginació i la il·lusió al llarg del curs per a continuar mirant pel nostre planeta.