dimecres, 19 de novembre del 2008

QUÈ POSEM AL CONTENIDOR GROC?





Als contenidors grocs podem llegir que són per a dipositar envasos lleugers, a saber: bricks, llandes i envasos de plàstic. Però hi ha molts dubtes. Resulta que també podem dipositar paper d'alumini (que no es pot reciclar), aerosols i d'altres coses que puguen ser considerades envasos lleugers. Quan vam visitar l'ecoparc i la planta de classificació d'envasos, ens van explicar la quantitat de problemes que els causen els objectes que llancem a estos contenidors de forma incorrecta. En la foto es poden observar a la part dreta, cintes que pengen. Es tracta de cintes de cassette o vídeo, que alguns ciutadans no saben on dipositar i acaben allí. Estes cintes s'enredren en les cintes transportadores i són causa d'avaries en el sistema. Cal informar-se. Us recomane la lectura d'un article que apareix avui en el diari "Público" on es parla sobre el tema.
Amb les altres dues fotos volem demostrar que SEPARAR EL PLÀSTIC ÉS NECESSARI. Circula una "llegenda urbana" que diu que no serveix de res separar els envasos perquè després acaben tots junts a l'abocador. En la visita a la planta de classificació d'envasos van veure com separaven les llandes i els diferents tipus de plàstics que després serviran per a fabricar bicicletes o d'altres envasos, respectivament. Mireu les bales preparades per al seu transport a les plantes de reciclatge.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que xulada la informació. Tinc que admetre que desde que vaig visitar la planta de classificació d'envassos m'he concienciat molt i he reforçat el meu reciclatje a casa.

Anònim ha dit...

Els envasos
Tria el groc per als envasos
Al contenidor groc hi van:
• llaunes
• bosses i envasos de plàstic
(sense tap)
• brics
• paper d’alumini
Per evitar olors, podem esbandir
els envasos