dimecres, 26 de maig de 2010

PARTICIPEM EN RECOPILA




L'Ajuntament ens va dur a principi de mes este contenidor de piles. Moltes classes ja feiem la nostra replega de piles usades. Amb aquest gest l'escola participa en les activitats de divulgació de la Campanya Recopila.
Avui hem rebut la visita del regidor de sostenibilitat i medi ambient, Gonzalo Romero que ha explicat als alumnes de cinqué la importància de fer la recollida selectiva de piles: "Una pila botó pot arribar a contaminar fins a 2.000.000 de litres d´aigua, l´equivalent a una piscina olímpica, mentre que una pila alcalina contamina fins a 175.000 litres d´este líquid, la qual cosa equival al consum d´aigua que realitzen sis persones durant tota la seua vida".
L'any passat en Castelló es van replegar 7.700 kg de piles, hem d'augmentar esta xifra any rere any, o bé, utilitzar piles regarregables o evitar, sempre que siga possible, l'utilització d'aparells amb piles.
El regidor també ha valorat molt totes les activitats que fem en escola per a cuidar la natura. Ha destacat que tenim una missió como a ciutadans, un compromís per a viure en un món millor, i és el de fer saber als altres quines coses podem fer cada dia per a protegir el nostre entorn: reduir, reciclar, estalviar energia,...
Per a finalitzar tots junts hem anat a buidar el contenidor al punt verd de replega selectiva que tenim a la porta de l'escola.