dimarts, 12 d’octubre de 2010

ELS RESIDUS EN LA PRODUCCIÓ D'ALUMINI


L'alumni és un metall que no es troba pur en la natura. Es produeix a partir d'un mineral anomenat bauxita. L'alumini està molt present en la nostra vida diària: en la construcció, fabricació de vehicles, utensilis de cuina, envasos (paper d'alumini, llandes de refresc, bricks,...) Però el seu procés de fabricació produiex un fang roig molt tòxic. Estos residus s'acumulen en unes "piscines". La setmana passada l'empresa MAL d'Hungria va causar una gran catàstrofe mediambiental. Una de les piscines a on s'acumulen estos residus es va trencar inundant el poble de Kolontar. El fang roig ha causat 8 morts i més de 150 ferits. Ha deixat sense casa als habitants de Kolontar. La catàstrofe mediambiental puguera haver arribat més enllà si el fang haguera contaminat el riu Danubi. Encara que això no ha passat la ferida que ha deixat en la zona afectada és molt difícil de sanar.
Des del nostre blog volem reflexionar sobre les repercusions de la nostra manera de viure sobre el mediambient. És clar que l'alumnini és necessari en la nostra vida, però podem col·laborar a fer un consum responsable. Tots sabem cada dia produim residus amb els envasos alimentaris que utilitzem, la major part d'ells contenen alumnini. Des de l'escola volem recordar-vos que podem reduir els envasos utilitzant la nostra mascota per a dur l'esmorzar a l'escola: SI PORTES CARMANYOLA, NO CAL DUR ALUMINI A L'ESCOLA.
Esperem que este vídeo i estes imatges (podeu vore més en la galeria d'imatges de Greenpeace) ens ajuden a conscienciar-nos sobre l'impacte de la producció d'alumini.

En el vídeo se'ns comenta el perill dels fangs que han inundat la zona i dels residus tòxics en l'aire (núvol de pols).

1 comentari:

maria ha dit...

¡¡Tota la rao!!.Tenim que reivindicar la opció ``me gusta´´ als blogs.Un saludo.