Els xiquets de primer no podien creure que estaven veient un riu, quan ahir vam portar a classe aquesta foto publicada en el Levante de Castelló el dilluns 4.
Esta setmana tenim en l'escola l'exposició "Jardins Sostenibles". Amb ella hem pogut parlar d'ecosistemes, plantes autòctones, plantes exòtiques,... Casualment al principi de la setmana coneixem la notícia de que una planta amazònica (el Jacinto de agua) ha invaït el riu Albaida (Xàtiva) i està començant a estendre's per altres llocs de la Comunitat com la marjaleria de Castelló. Aquesta planta, pròpia de zones pantanoses, ha cobert la superfície del riu, la qual cosa impedeix que la llum del sol arribe a les plantes autòctones del llit fluvial. L'ecosistema del riu està en un greu perill. Les conseqüències d'aquesta plaga afectaran a regadius, la sedimentació en el curs del riu,... En classe hem pogut analitzar la situació, que ens ha servit per a comprendre la importància de mantenir l'equilibri natural de les espècies que conformen cada ecosistema.
2 comentaris:
es impresionant, pero que poden fer? es sentim tan impotens en estes coses;en les meduses,les plages etc..., que realment no sabem si la nostra petita aportacío serveis de algo.
Es desesperant.
Gracies per els consells al nostres xiquets de primer.
Pense que el primer pas es conèixer les coses, després començar a actuar i no mai pensar que el que fem és poc. El cas és fer, encara que siga des de la nostra humil posició, i no desesperar-se. Segur que, encara que siga poc, avancem. Gràcies per llegir i participar en el blog.
Publica un comentari a l'entrada