dimecres, 1 d’agost de 2007

El Bioparc de València


M'agradaria subratllar avui la notícia que anuncia el tancament del zoo de València. Els animals seran traslladats a una nova ubicació anomenada Bioparc on es reproduiran tres hàbitats diferents: l'Àfrica equatorial, la sabana africana i l'illa de Madagascar. En l'actual zoo hi ha d'altres animals que no pertanyen a aquestos ecosistemes i, per això, seran repartits per zoològics d'Espanya i d'Europa.
El zoo de València es va instal·lar de forma provisonal en la zona de "Jardines del Real", en el cor de la ciutat, a l'any 1965. Després de 42 anys de "provisionalitat" s'ha aconseguit que els animals puguen trobar un lloc millor per a viure... Millor que el que tenien fins ara, és clar, perquè què fan en el Mediterrani estes espècies africanes? Pot ajudar-nos a refelexionar l'entrevista a la veterinària i conservadora de simis, Karmele Llano, que donava la seua opinió sobre els zoològics:

P. ¿Estás a favor de la existencia de los zoológicos?
R. No, creo que deberían desaparecer.
P. ¿Por qué?
R. Por tres razones: en primer lugar, porque no realizan la labor educativa y de conservación de las especies que pretenden vender al público. En segundo lugar, porque la mayoría de ellos no cumplen los mínimos que permiten que el animal esté cómodo en un hábitat extraño. Y en tercer lugar, porque es un negocio, un tráfico legal de todo tipo de animales.


Què penseu vosaltres?