dimarts, 17 de juliol del 2007

RESIDUS PLÀSTICS EN ELS OCEANS

Portada informe Greenpeace.

Ahir l'organització ecologista Greenpeace va publicar un document en el que s'explica com una part dels residus plàstics i sintètics que produeix la nostra societat industrialitzada acaben abocats a la mar.

El 80% de les deixalles marines tenen el seu origen en terra ferma:
*Residus abandonats pels banyistes: embolcalls de menjar, envassos, cigarrets i joguets de platja.
*Deixalles d'aigües residuals que porten a la mar fem dels carrers.
*Residus abandonats pels pescadors: xarxes, sedals,...
*Deixalles que els bucs llancen a la mar accidental o intencionadament.

Els danys que estos residus produeixen en el medi marí poden resumir-se en:
-Emmallaments: Animals i aus marines queden atrapats i poden morir ofegats.
-Ingestió d'escombraires: Els animals (principalment tortugues i aus marines) que es mengen per confusió estos residus, experimenten obstruccions en l'aparell digestiu que poden causar-los la mort.
-Invasió d'espècies exòtiques: Els plàstics que suren a la superfície del mar poden recòrrer llargues distàncies. Damunt dels plàstics poden viatjar animals i plantes a llocs dels que no són natius amb el potencial perill d'establir-se i amenaçar la supervivència dels animals o plantes de la zona.

Esperem que este informe puga servir per a que les autoritats plantegen plans d'acció. De moment, nosaltres, com a usuaris de les platges, podem col·laborar molt efectivament. Recordeu que de la mateixa manera que no hem de portar residus a la muntanya, tampoc hem de fer-lo a la platja. Totes les deixalles que es queden en les papereres de les platges, poden acabar en la mar per acció del vent, de les aus, per la pujada de la marea,... CUIDEM LA MAR, CUIDEM EL PLANETA.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola,som Silvia i Claudia ¿com va el estiu?,hem encontrat una pagina, en que unicef i Ariel te una campany per estalviar aigua.
i, te un conte per a el xiquets, www.cadagotacuenta.com
Besitos a tots.

MAR CASTON ha dit...

Moltes gràcies per la informació. M'he descarregat el conte. Dóna molt bons consells i el fet de que estiga il·lustrat per xiquets el fa més interessant encara.
Gràcies per llegir i participar en el blog.

Anònim ha dit...

gracias aqesta pagina e pogut fee el meu trebal
mersii:)